Waldkornbroodmix 1000 gram
De enige echte
Waldkorn is een smaakvol en luchtig brood. Rijk aan voedingsvezels, bouwstoffen en al het goede dat granen ons te bieden hebben. Het is de fantastische smaak en het luchtige karakter dat Waldkorn zo geliefd maakt. Dat komt onder meer door de mix van heerlijke granen en zaden, die de tijd krijgen om te groeien en te rijpen. En dat proef je! Sinds de introductie van de eerste variant in 1989 is Waldkorn uitgegroeid tot het meest bekende broodmerk. Waldkorn was het eerste merk meergranenbrood in Nederland en staat voor kwaliteit. Gerst, mout, tarwe en rogge: het zit allemaal in Waldkorn. Het authentieke en ambachtelijke meergranenbrood werd vaak gekopieerd, maar Waldkorn is en blijft ‘the original’.
Productinformatie:
Werkwijze/dosering: Broodbakmachine: 250 gram mix, 250 gram tarwebloem, 300 ml. water, 7 gram gist.
Handmatige bereiding: 250 gram mix, 250 gram tarwebloem, 300 ml. water, 15 gram gist. Meng de mix met het water en kneed het 20 minuten tot een mooi deeg. Laat het deeg ca. 45 minuten afgedekt rijzen op een warme plek. Druk het deeg plat en sla door. Kneed het deeg nogmaals goed en bol op. Doe het deeg in de vorm en laat het nogmaals 60 minuten rijzen. Bestrooi de bovenkant eventueel met een zadenmix. Bak het brood ca. 30 minuten op 220 graden (heteluchtoven 205 graden). Kleine broodjes ca. 8-10 minuten afbakken op 210 graden (heteluchtoven 195 graden).
Ingrediënten: volkoren tarwemeel, sojastukjes, tarwegluten, haverkorrels, havervlokken, volkoren roggemeel, bruin lijnzaad, gedroogd gerstemoutextract, zonnebloempitten, gejodeerd zout (zout, kaliumjodaat), tarwevezel, maltodextrine, raapzaadolie, gedroogd roggezuurdeeg, meelverbetermiddel (E300, E920, enzymen).
Voedingswaarde per 100gr: energie 372kcal, vet 10,9g, waarvan verzadigd 1,4g, Koolhydraten 40g, waarvan suikers 3.2g, vezels 13,9g, eiwitten 21,5g, zout 3g.
Allergene: gluten en soja.