Speltbroodmix meergranen 1000 gram
All in mix.
Spelt, ook wel oergraan genoemd, is een graansoort net als tarwe en rijst. Het onderscheidt zich van andere ‘bedekte’ granen doordat het kaf niet met de korrel is vergroeid. Bij tarwe en rijst moet het kaf eraf worden geraspt. Bij spelt is de buitenste schil zo hard dat hij eraf gespeld moet worden. Vandaar de naam. Speltbrood bevat 40% minder fytaten dan tarwebrood. Verder zit er 10 tot 25% meer eiwitten in spelt dan bevat het veel complexe B vitaminen en een groot aantal hoogwaardige onverzadigde vetzuren.Bovendien is spelt licht verteerbaar waardoor je een betere bloedsuikerspiegel krijgt en minder snel een honger-gevoel. Lactosevrij - E-nummer vrij - 100% molensteen gemalen spelt.
Productinformatie:
Werkwijze/dosering: Broodbakmachine: 500 gram mix, 320ml water.
Handmatige bereiding: 500 gram mix, 300 ml water. Meng de mix met het water en kneed het 20 minuten. Laat het deeg ca. 45 minuten afgedekt rijzen op een warme plek. Druk het deeg plat en sla door. Doorkneden en opbollen. Doe het deeg in een vorm of maak kleine broodjes. Laat het opnieuw ca. 60 minuten rijzen. Decoreer de bovenkant eventueel met zadenmix. Verwarm de oven op 220 graden (heteluchtoven 210), kleine broodjes 210 graden (heteluchtoven 200). Bak het brood in ca. 30 minuten, kleine broodjes in ca. 8-10 minuten.
Ingrediënten: speltvolkorenmeel (gluten), speltbloem (gluten), zaden (gepelde zonnebloempitten, geel lijnzaad, bruin lijnzaad, gierst, getoaste sojastukjes), gejodeerd zeezout, gedroogde gist, niet gehard plantaardig vet: palm, suiker, sojaeiwit, rijstebloem, erwteneiwit, West-Indische kers.
Voedingswaarde per 100gr: energie 398kcal, vet 10,4g, waarvan verzadigd 2,1g, Koolhydraten 58g, waarvan suikers 2,2g, vezels 9,2g, eiwitten 13,5g, zout 1,5g.
Allergene: gluten en soja. Kan sporen bevatten van sesamzaad en melk.